Pánova reč v chráme

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pánova reč v chráme

Taj prišiel aj do Nazareta, kde bol vychovaný a podľa svojho zvyku vošiel v deň sobotný do synagógy a vstal aby čítal. I podali mu knihu proroka Izaiáša. A keď otvoril knihu, našiel miesto, kde bolo napísané: Duch pánov je nado mnou, lebo pomazal ma zvestovať chudobným evanjelium, uzdravovať skrúšených srdcom, poslal ma hlásať zajatým prepustenie s slepým navrátenie zraku, utláčaným oslobodenie a zvestovať vzácny rok pánov. Ako je napísané.
Keď zavrel knihu a vrátil ju služobníkovi, sadol si. Oči všetkých v synagóge upierali sa na Neho. A on začal im hovoriť: Dnes sa naplnilo toto písmo vo vašich ušiach. A všetci mu prisviedčali, obdivovali slová o milosti, ktoré vychádzali z jeho úst a hovorili: Či Tento nie je syn Jozefov?
I povedal im: iste mi pripomeniete príslovie: Lekár uzdrav sám seba. Počuli sme čo a stalo v Kafarnaume, urob to aj tu vo svojej otčine.

A doložil: Amen, hovorím vám: Ani jeden prorok nie je vzácny vo svojej otčine.
Ale pravdu vám vravím: mnoho vdov žilo za dňov Eliášových v Izraeli, lebo tri roky a šesť mesiacov bolo nebo zavreté, takže veliký hlad nastal po celej zemi, ale ani k jednej z nich nebol poslaný Eliáš, len do Sarepty Sidónskej k žene vdove. A mnoho malomocných žilo v Izraeli za proroka Elizea, ale ani jeden z nich nebol očistený len Náman Sýrsky.

A všetci v synagóge vzplanuli hnevom, keď to počuli, povstali, vyhnali Ho z mesta a viedli až na kraj vrchu, na ktorom bolo vybudované ich mesto, aby ho zostrčili. Ale on prešiel pomedzi nich a vzdialil sa.     

chram | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014